TURISTIČKA PREZENTACIJA GRADA OBRENOVCA 2018

Uz podršku komisije za kulturu GO Obrenovac realizovan je projekat prikupljanja građe za pripremu turističke prezentacije grada Obrenovca sa digitalnim sadržajem. 

7 STAR FEST 2017-18
Tokom kraja 2017. godine u nekoliko MZ u Obrenovcu sproveli smo filmski karavan, a kao finalni deo projekta podeljene su nagrade u takmičarskom delu festivala. Nagrađena su dva filma naših sugrađana. Projekat je spoveden uz finansiranje Vlade Divac fondacije kao i KZM Obrenovac i podršku JP SKC Obrenovac. Takođe je uručena i plaketa direktoru JP SKC Obrenovac za institucionalnu podršku u razvoju kulture u našem gradu.

UREĐENJE CENTRA U ZVEČKOJ 2017

Tokom decembra 2017. godine sa mladima iz MZ Zvečka smo sredili spomenik u centru kao i površine oko spomenika. Nakon uređenja prešli smo na dvorište MZ gde su popravljene klupe, ofarbane i sredjen ukrasni mobilijar oko same zgarde.

ONE DAY TRIP - Divčibare 2016

Lex national je 7. februara u saradnji sa Kancelarijoma za mlade organizovala jednodnevni izlet na Divčibare u okvri pomenutog programa,

Ovog puta sa nama su pošli 52 mladih sa teritorije naše opštine u uživali tokom celog dana u slobodnim aktivnostima i druženju.

Uredjenje terena u Mislodjinu

UG LEX national u saradnji sa Fondacija Ana i Vlade Divac, USAID - US Agency for International Development i Kancelarija za mlade opštine Obrenovac je dobila sredstva u okviru Divac Omladinski Fond Obrenovac za uređenje tačnije ograđivanje i obeležavanje terena u Mislođinu. Naša želja je bila da doprinesemo bezbednosti mladih jer smo na jednom putu do Draževca primetili da je teren opasan za korišćenje jer je oivičen sa svih strana putevima, sa dve strane asfaltiranim, a sa druge strane divljim putem koje su kola prokrčila sama. To dovodi do zaključka da je samo sreća što se do sada nije desio neki nesrećni slučaj. Želeli smo da kao gradska organizacija učinimo sa ovim fondom i nešto za mlade sa sela i izgradimo bezbednu sredinu za njihovo odrastanje.

Lex national u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije i Kancelarije za mlade GO Obrenovac bila je domaćin radnog kampa u Obrenovcu tokom avgusta 2015-te. Volonteri su bili iz Nemačke, Italije, Španije, Turske, Republike Srpske i  Kraljevine Velike Britanije. Radili su na otklanjanju posledica poplava na teritoriji naše opštine.

ONE DAY TRIP-  Kalemegdan, zoovrt klinci kasarna

Danas smo proveli divan dan sa decom iz prihvatnog centra "Kasarna" iz Obrenovca. Ova deca još čekaju sređivanje svojih domova i ovo je jedan način da im skrenemo misli sa svakodnevnog sivila... Želimo da se zahvalimo Ivanu Jegoroviću i Dušku Krstiću koji su podržali karte, prevoz kao i osveženje za klince :)

Projekat "Senior plus"

Lex national uz podršku TRAG fondacije od novembra sprovodi projekat Volonterskog servisa Lex national program volonterske i psihološke podrške starim licima i osobama sa invaliditetom “SENIOR PLUS”. Do sada imamo preko četrdeset korisnika iz skoro svih poplavljenih mesnih zajednica, takođe imamo i par starih lica koji se nalaze u prinudnim smeštajima u Kasarni i Hotelu Obrenovac. Volonteri se brinu o starijim sugrađanima tako što kupuju namirnice, plaćaju račune ali i kupuju lekove. Na raspolaganju su tri tima volontera, volonteri koji dolaze vozilom, biciklama ili peške do Vas zavisno u kom delu grada živite...

Volontiranje nakon majskih poplava u Kasarani Obrenovac 2014

Odmah nakon majskih poplava u junu osnovan je prihvatni smeštaj u okviru Kasarane u Obrenovcu gde je na početku bilo smešteno preko 500 ljudi, a tokom prvih godinu dana prošlo nekoliko hiljda ljudi. U kasarni su volonirali svi naši volonteri u raznim periodima.

Omladinska politika 2014 Srbija-Republika Srpska

U maju 2014 godine bili smo gosti načelnika i opštine Višegrad kao pobratimljene opštine ali i u ulozi predavača na velikoj tribini u Domu kulture na kojoj smo prenosili naše iskustvo u voženju omladinske politike na lokali. Uspeli smo da zainteresujemo i omladine političkih partija kako onih na vlasti tako i u opoziciji. Nakon posete nastavljena je saradnja sa omladinskim institucijama i org.

REVIJA RUSKIH FILMOVA 2013

U okviru programa "Jesenji bioskop" mladi okupljeni oko UG "Leks nacional", u saradnji sa Centrom za građansko delovanje i Ruskim domom, a pod pokroviteljstvom opštine Obrenovac, organizuju besplatno prikazivanje ciklusa ruskih filmova od 1, do 7. oktobra 16. jula, od 20 časova, ubioskopu Palež.

Program letnjeg radija na bazenima 2013

Lex national je u saradnji sa JP SKC Obrenovac sproveo dvomesečni program letnjeg radija sa direktnim prenosom programa sa obrenovačkih bazena. U projektu je učestvovalo preko 15 novinara, voditelja i tehničara. Ispraćen je trend rasta slušanosti od 3o% čime smo uspeli da dođemo do velike cifre od preko 7.000 slušalaca u jednom mesecu.

NOĆNA ŽURKA NA BAZENIMA

Nesto potpuno novo i drugacije . Zurka pod otvorenim nebom !!
Petak 5. jul - 21h
Obrenovacki Bazeni
HAPPY HOUR & BESPLATNI KOKTELI ZA DEVOJKE OD 22-23h
Promocije pica
muzika : DJ Stefan Stakić i DJ Uroš Radojčić
i jos IZNENADJENJA
Rezervacije su besplatne i obavezne
Organizatori: Lex national, Klub Sofi, KzM, JP Skc Obrenovac

ONE DAY TRIP - Novi Sad 2013

Lex national je 25.maja u saradnji sa Kancelarijoma za mlade organizovala jednodnevni izlet Novi Sad. Planirano je da u saradniji sa omladinksim fondom Obrenovac se realizuje barem 4 putovanja godišnje. Projekat podržava mobilnost mladih


ONE DAY TRIP-divčibare 2013

Lex national je 2. februara u saradnji sa Kancelarijoma za mlade organizovala jednodnevni izlet na Divčibare u okvri pomenutog programa,

LEX ONLINE RADIO 2012

UG Lex national je 28-og oktobra pokrenuo online radio pod nazivom LEX. To je prvi online radio u Obrenovcu koji će uglavnom biti ispunjen popularnom muzikom za mlade, stranim pop, rock, house, epic hitovima kao i domacim pop - rock i hip hop hitovima, takođe i emisijama za mlade ali i svakodnevnim informativnim programom. Radio se emituje najkvalitetnijim strimingom i može se slušati iključivo preko interneta.

Radio možete posušati na sledećem inku: LEXonline RADIO

HOUSE VEČE U OBRENOVCU

Dugo očekivani DJ/producent Igor Garnier  bio je na splav TABACCO pre njegovog nastupa imali smo priliku da poslušamo mlade obrenovačke DJ-eve DJ Roksu i DJ Švabu. Garnier je svojom kvalitetnom muzikom vrlo brzo osvojio scenu u Srbiji, a i dalje. Publika je imala samo pozitvne kritike. Događaju je prisustvovalo oko 350 mladih iz Obrenovca. U planu je pilot projekat house festivala u Obrenovcu.


PROJEKCIJA HUMANITARNOG FILMA "DEČAK JUGOSLAV"

U pozorišnoj sali Doma kulture Obrenovac održana je projekcija filma o dečaku Jugoslavu u cilju prikupljana sredstava za ovog dečaka. Jugoslav ima problema sa krtim kostima i vrlo često dolazi do povreda, iščašenja ili lomova. Jedina nada za sada je terapija koja je skupa i za koju je potreban novac. 

RADIO EMISIJA KZM INFO NA RADIO OBRENOVCU

U saradnji sa Radio Obrenovcem i Kancelarijom za mlade pokrenuta je emisija KZM INFO. Emisija je informativno - zabavnog karaktera i možete je poslušati svake srede od 17-18h na 88,1 mhz, uživajte uz odličnu muziku i vrlo interesantne teme.

FRIZBI OPEN 2012

Lex national je na platou ispred zgrade Gradske Opštine Obrenovac organizovala revijalno takmičenje u bacanju frizbija na kojm su mogli da učestvuju i prolaznici i prijavljene ekipe.

ONE DAY TRIP - izlet u aqva park Petrolend 2012

Lex national je 9. jula u saradnji sa Kancelarijoma za mlade organizovala jednodnevni izlet u aqva park Pertolend u Bačkim Petrovcima. Planirano je da u saradniji sa omladinksim fondom Obrenovac se realizuje barem 4 putovanja godišnje.

INTERNACIONALNI DANI REKE SAVE

Udruženje Lex national je od 1. do 3. juna 2012 godine u Obrenovcu po prvu put organizovalo inetnacionalne dane reke Save u  saradnji sa Hellenic Coca Cola, Ministarstvom TPSiV Republike Srbije kao i Kancelarijom za mlade GO Obrenovac, na obali reke u izletnickoj sumi Zabaran u Obrenovcu.

ONE DAY TRIP - izlet na Divčibare 2012

Lex national je 15. januara u saradnji sa Kancelarijoma za mlade organizovala jednodnevni izlet na Divčibare u okvri pomenutog programa, 

7 star FEST

Volonterski servis Lex national pomaže sugrađanima 

Revija ruskih filmova

Internacionalni dani reke Save

Dani reke Save u Zabranu

Anketa gradjana na banji za GO Obr